Vad är pendelarmaturer

En pendelarmatur är ett bra alternativ för den som vill ha god belysning i större lokaler. Pendelarmaturer är även bra på att skapa en viss miljö i ett mindre rum och har en estetisk effekt med de olika modellerna och stilarna som finns.

Vid behov av lampljus som kommer ovanifrån så är pendelarmaturer ett bra val. Tanken med pendelarmaturen är att kunna pendla ner lampor från taket. Armaturen hängs i vajrar från taket som ger möjlighet för olika sorters lampor i olika former och färger att lysa upp ett önskat område. Monteringen kommer ofta med olika faser som gör att lampans höjd kan sänkas och höjas. Vilken lampa som sitter på pendelarmaturen är helt upp till kunden och det finns ett brett urval på marknaden. Lamporna till pendelarmaturer varierar stort. Olika färger, material, mönster, stilar och modeller finns för att passa olika önskemål.

Pendelarmaturer har många olika användningsområden. De kan användas för att lysa upp en stor lokal, eftersom den höga positionen ger lampan ett brett lysningsområde. Även vid mer koncentrerat ljus fungerar de bra, som exempelvis över ett skrivbord eller ett visningsbord. Vid behov att ett speciellt lystema eller när en viss stämning önskas fungerar en pendelarmatur bra. Ett exempel kan vara en lite lägre ljusnivå över ett bord i en restaurang, vilket ger en romantisk upplevelse. Den estetiska delen är också viktig i en pendelarmatur. De kan användas som prydnad för att komplettera resten av rummet eller lokalen. Det är heller inte ovanligt att de används för att spara plats, då de byter ut markstående lampor.

Pendelarmaturer